050-4300109 050-4300109 050-4300109
סדנת אפייה וקורס קונדיטוריה לילדים נוער ומבוגרים
  • עמוד הבית
  • אודות
  • קורסים וסדנאות
    • קורס אפייה למבוגרים
    • סדנה למאפים מלוחים וארוחות בראנץ' (3 מפגשים)
    • קורס להכנת מאפי בוקר – ( 3 מפגשים)
    • חוג אפייה שנתי לילדים ונוער
    • סדנאות אפייה יומיות למבוגרים
  • לקוחות ממליצים
  • מרכז מידע
    • גלריית תמונות
    • מתכונים
    • טיפים לאפייה נכונה
  • בלוג
    • עוגת גבינה סוליסטית – הסודות לאפיית עוגה קלאסית גבוהה ונטולת סדקים
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • אודות
  • קורסים וסדנאות
    • קורס אפייה למבוגרים
    • סדנה למאפים מלוחים וארוחות בראנץ' (3 מפגשים)
    • קורס להכנת מאפי בוקר – ( 3 מפגשים)
    • חוג אפייה שנתי לילדים ונוער
    • סדנאות אפייה יומיות למבוגרים
  • לקוחות ממליצים
  • מרכז מידע
    • גלריית תמונות
    • מתכונים
    • טיפים לאפייה נכונה
  • בלוג
    • עוגת גבינה סוליסטית – הסודות לאפיית עוגה קלאסית גבוהה ונטולת סדקים
  • צור קשר
050-4300109 050-4300109 050-4300109
סדנת אפייה וקורס קונדיטוריה לילדים נוער ומבוגרים
  • עמוד הבית
  • אודות
  • קורסים וסדנאות
    • קורס אפייה למבוגרים
    • סדנה למאפים מלוחים וארוחות בראנץ' (3 מפגשים)
    • קורס להכנת מאפי בוקר – ( 3 מפגשים)
    • חוג אפייה שנתי לילדים ונוער
    • סדנאות אפייה יומיות למבוגרים
  • לקוחות ממליצים
  • מרכז מידע
    • גלריית תמונות
    • מתכונים
    • טיפים לאפייה נכונה
  • בלוג
    • עוגת גבינה סוליסטית – הסודות לאפיית עוגה קלאסית גבוהה ונטולת סדקים
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • אודות
  • קורסים וסדנאות
    • קורס אפייה למבוגרים
    • סדנה למאפים מלוחים וארוחות בראנץ' (3 מפגשים)
    • קורס להכנת מאפי בוקר – ( 3 מפגשים)
    • חוג אפייה שנתי לילדים ונוער
    • סדנאות אפייה יומיות למבוגרים
  • לקוחות ממליצים
  • מרכז מידע
    • גלריית תמונות
    • מתכונים
    • טיפים לאפייה נכונה
  • בלוג
    • עוגת גבינה סוליסטית – הסודות לאפיית עוגה קלאסית גבוהה ונטולת סדקים
  • צור קשר
ראשי » טיפים לאפייה נכונה

טיפים לאפייה נכונה

תנור
-התנור הוא חלק בלתי נפרד מהצלחה של המתכון,אך במכוון שכל תנור מתנהג אחרת,הפרמטרים של טמפרטורות וזמני אפייה הם משהו שאינו קבוע ונתון לשינוי בהתאם לכל תנור.
אתם אלה שמכירים את התנור האישי שלכם יותר מכל אחד אחר, לדוגמא- אם רשום במתכון לאפות בטמפרטורה של- 185 מעלות ואתם אופים לרוב מאפים מסוג זה בטמפרטורה של 175,התייחסו למה שאתם מכירים.
- לכן תמיד להיות עם יד על הדופק לגבי זמני האפייה,ולוודא במהלך הזמן הנתון שהתנור לא חם מדי ואופה את המאפה מהר משרצינו וגם להיפך ,שאכן יש התקדמות בתא האפייה.
- לא לשכוח-במהלך האפייה תמיד להציץ מבעד לזכוכית ולראות את ההתקדמות,וכך תהיה לכם שליטה טובה יותר על אפייה נכונה, בהצלחה.
טיפים להכנת בצק פריך
-בצק פריך הוא בצק עשיר בשומן ,מה שמאוד מקשה על העבודה איתו,לכן יש כמה כללים שחשוב לעבוד לפיהם בכדי לקבל תוצאה טובה.
-במהלך הכנת הבצק יש חשיבות גדולה לעיבוד מינימלי של הבצק.חשוב להגיע לתוצאה של פירורי בצק אחידים ולחים ולא לעבד אותו לבצק גמיש .
-לישה מיותרת של הבצק תפיק מרקם קשה בתוצאה הסופית לאחר האפייה.ככל שנעבד פחות את הבצק כך נקבל מרקם פריך,עדין יותר.
-כדי להשיג נוחות עבודה עם הבצק יש לעטוף אותו בניילון מיד לאחר ההכנה לשטח אותו לריבוע בעובי 1.5-2 ס'מ,ולהכניס למקרר לפחות לשעה.(הבצק צריך להיות קר וקשה.)
-לפני הרידוד יש לחבוט בבצק בעזרת מערוך על מנת לרכך אותו ,להפוך אותו לבצק גמיש יותר אך עדיין בטמפרטורה קרה.
-המהלך הרידוד,חשוב לקמח בעדינות את המשטח העבודה ואת הבצק בכדי ליצור שכבת הפרדה,הרידוד צריך להיות עדין ומקצה לקצה,עד השגת העובי הרצוי.(לא להשתמש בכמות גדולה של קמח אלא רק בכדי למנוע הדבקה של הבצק למשטח העבודה או המערוך).
-מומלץ להקפיא ל10- דקות את המגש עם הבצק (או מרודד על תבנית ) לפני האפייה ,וזאת על מנת למנוע התכווצויות של הבצק במהלך האפייה.
-בצק פריך נשמר במקרר למשך 4 ימים (בצקים פריכים עם כמות קטנה של נוזלים ),או במקפיא ל-3 שבועות.בהצלחה.ד
יצירת קשר
  • שדה זה הינו למטרות אימות וצריך להישאר ללא שינויים.

כל הזכויות שמורות לחופית שוהם - סדנאות אפייה, חוג אפייה לילדים ונוער וקורס אפייה וקונדיטוריה


שיווק באינטרנט - Wisy / בניית אתרים בוורדפרס – x-Press
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס