350 ג' חמאה בטמפ' החדר
200 ג' אבקת סוכר
80 ג' שמנת מתוקה
6 חלמונים
600 ג' קמח
וניל,גרידת לימון ומלח
אופן הכנה
-שמים בקערת המיקסר את החמאה ,גרידת לימון ,וניל ואבקת הסוכר ובעזרת וו גיטרה מתחילים להקציף למרקם חלק אחיד וללא גושי חמאה.
-מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה וממשיכים לעבד את עד אשר נבלעים והמסה חוזרת להיות חלקה ואחידה
-מוסיפים את הקמח והמלח בבת אחת ומעבדים רק עד מרקם של פירורים לחים ואחידים.(זהירות לא לעבד יותר מידי)
-לעטוף בניילון נצמד ולשים המקרר למנוחה של שעה לפחות.
-לקמח את משטח העבודה,להניח את הבצק,לחבוט בו מעט עם מערוך ולרדד לעלה בעובי 5 מ'מ.
לקרוץ עיגולים,לזלף מילוי וליצור צורת משולש.להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
-לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 12-15 דקות.לצנן .לפזר מעט אבקת סוכר לשמור בכלי אטום כמה ימים.
מילוי פרג
300 ג' מים+200 סוכר+100 ג' דבש+120 ג' חמאה+500 ג' פרג טחון טרי+150 ג' פירורי עוגיות /עוגה+גרידת מלימון אחד .
-בסיר מחממים את המים,סוכר,דבש וחמאה לסף רתיחה.מוסיפים את הפרג הטחון וגרידת הלימון ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות (2-3 דקות).מכבים את הגז מוסיפים פירורי עוגיות ,מערבבים ומצננים.
-ניתן לשמור את המלית במקפיא לחודש.