350 ג' קמח תופח
250 ג' גבינה לבנה 9%
200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 ג' מלח
למילוי
100 ג' פרמז'ן /קשקבל/אמנטל
250 ג' גבינה לבנה
להברשה -1ביצה טרופה +שומשום
אופן הכנת הבצק
-שמים במעבד מזון את קמח ,מלח וקוביות החמאה ומעבדים למרקם חולי. מוסיפים את הגבינה לבנה ומעבדים לבצק אחיד.(חשוב שהעיבוד יהיה מינימלי ).
-עוטפים את הבצק הניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה .
-מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל- 4 חלקים.
-מרדדים על משטח מקומח כל חלק בצק לעלה עגול, מורחים שכבה מהגבינה לבנה ומפזרים מעל את הפרמז'ן.
-בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק ל – 8 משולשים.
-מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב לצורת קרואסון ,מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה מורחים בביצה טרופה ,ולפזר שומשום (לא חובה)
-אופים בתנור שחומם ל170 מעלות כ-15 דקות למאפה שחום. מגישים חם!!!