אם מתחשק לכם למלא את הבית בריחות אפייה ממגנטים? אם יש לכם חלום לפתוח מאפיית בוטיק משלכם? אם בא לכם ללמוד משהו חדש בצורה מקצועית? הגעתם למקום הנכון.
קורס האפייה כולל ארבעה עשר מפגשים (5 שעות בכל מפגש), שבהם ההתנסות היא מרכז הלמידה. הלימודים נעשים בקבוצות קטנות, ומאפשרים מיצוי הלמידה באופן מקסימלי ומענה לצורכי למידה אישים של כל לומד ולומדת.
הקורס פותח דלת לעולם העשיר של הקונדיטוריה ומשלב בין לימודים עיוניים ומעשיים. "ארגז הכלים" מעניק לתלמידים ביטחון עם כניסתם לענף הקונדיטוריה המקצועית.
במהלך הקורס נלמד הכנת בצקים לשימושים שונים, סוגים שונים של עוגות משובחות, אפיית לחמים, הכנת בצק שמרים, אפייה בריאה ומאפים מלוחים לארוחת בראנץ'. נכיר שילובי טעמים ומרקמים, ונכין פטיפורים, שוקולדים, קרמים ומוסים.
המפגשים המעשיים שוזרים בתוכם את תורת החומרים, דרכם נלמד מה מסתתר "מאחורי הקלעים" של שיטות העבודה, יחסים בין חומרי הגלם והמתכונים המקצועיים.
בקורס תקבלו שפע של טיפים לאפייה נכונה ומגוון של שיטות לעבודה יעילה במטבח.
זאת ועוד…..חשיפה למתכונים "המנצחים" אשר כיכבו בראש רשימת המבוקשים בקונדיטוריה שניהלתי במשך שנים.
מחיר הקורס (14 מפגשים): 6,900 ש"ח (ניתן לחלק לעד שישה תשלומים בצ'קים דחויים)
סילבוס קורס אפייה – 14 מפגשים
- מפגש 1- בצק פריך – נכיר את הטכניקות והסודות להכנת הבצק הפריך
- מפגש 2 – עוגות בחושות ומסות מוקצפות – נכיר את העולם הבחוש, מסות על בסיסים שונים
ונלמד את השילובים שיוצרים עוגות בחושות עסיסיות וטעימות. - מפגש 3 – אפייה מלוחה – קישים ,עוגיות מלוחות וקרקרים
- מפגש 4 – טארטים – המאפה הצרפתי המשלב בצק פריך ומגוון מילויים אפויים וטריים
- מפגש 5 – בצק רבוך-פחזניות מתוקות ומלוחות
- מפגש 6 – בצקים כרוכים – שיעור המתמקד באופן הכנת הבצקים הכרוכים.
שיעור זה מהווה הכנה לשני השיעורים הבאים בקורס. - מפגש 7 – שמרים (חלק א') –עוגות שמרים ומאפים אישיים
- מפגש 8 – שמרים (חלק ב') – לחם, פוקאצ'ות ולחמניות
- מפגש 9 – בצק עלים –נלמד את שיטת הכנת בצק עלים ונשלב בו מילויים מתוקים ומלוחים.
- מפגש 10 – שוקולד – טמפרור שוקולד, פרלינים וממתקי שוקולד.
- מפגש 11 – עוגות גבינה ושטרודל תפוחים.
- מפגש 12 – מקרונים – שלל צבעים, טעמים, מרקמים מתמזגים לעוגייה הכי צבעונית שיש.
- מפגש 13 – חלק א – פטיפורים, קינוחי כוסות ועוגות ראווה.
- מפגש 14 – חלק ב' – עוגות ראווה